Ekibimizin bir parçası olmak ister misin? Müşteri Girişi

Bir Sitenin WordPress Olduğunu Nasıl Anlarız?

28 Kasım 2022
PAYLAŞ
Bir Sitenin WordPress Olduğunu Nasıl Anlarız?

WordPress, dünyada en çok kullanılan site yönetim panellerinden bir tanesidir. Web sitelerinizi bu araç ile birlikte kolaylıkla yönetebilir, yazılarınızı paylaşabilir ve gerekli tüm düzenlemeleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Son günlerde birçok kişi sitenin wordpress olduğunu anlama gibi başlıklarla sorular sorduğunu fark ettim. Bu yazımızda ise sizlerle birlikte Bir Sitenin WordPress Olduğunu Nasıl Anlarız konusunda bulunan tüm bilgilerimi sizlere aktarmak istiyorum.

Bir Sitenin WordPress Olduğunu Nasıl Anlarız?

Bir sitenin kurulumunda ve düzenlenmesinde wordpress, blogger, joomla gibi farklı kaynakların hangisini kullandığını öğrenmenin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Bu tür yöntemler sizlerin aklındaki merakı gidermiş olacaktır. Birçok kişi web sitelerin hangi panel üzerinden yönetildiğini merak edebilmektedir. Bizlerde yeri geldiğinde bu tür sorular sorarak sitenin wordpress ile mi yoksa blogger ile mi yönetildiğini merak edebiliyoruz. Bu yazımızda bu sorunun sizlerle cevabını paylaşarak bilgilenmenizi istiyorum. Sizlerde aşağıda bulunan yorum kısmına konu ile alakalı görüşlerinizi yazabilir ve bizlerle hızlıca paylaşımda bulunabilirsiniz.

WordPress Sitenin Temasını Bulma Yolları

Bir sitenin wordpress paneli olduğunu anlamak için bazı yöntemler mevcuttur. Sizler için bu konuyu detaylı bir şekilde araştırdım ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan adımlarımıza geçerek bizleri hangi tür yöntemlerin beklediğine kısaca göz atabiliriz.

Giriş Panelini Kontrol Edin

Bir Sitenin WordPress Olduğunu Nasıl Anlarız sorusunun en basit çözüm kaynağı, giriş paneli bilgisine bakmaktadır. Bildiğiniz üzere wordpress, siteye giriş yaparken bir panel üzerinden giriş yapmanızı sağlamaktadır. Genel olarak birçok sitenin giriş yöntemi aynı panel ve aynı sistem üzerinden gerçekleşir.
Giriş panelini görebilmek için şu adımları uygulamanız yeterli olacaktır:

  • Sitenin ana sayfa urlsini kopyalayın.
  • Arama kısmına gelin ve url yapıştırın, sonuna ise ”/wp-admin” yazarak giriş ekranına gelirsiniz.
  • Enter tuşuna tıklayın.

Eğer karşımıza bir giriş paneli çıktıysa, bu site wordpress paneli kullanmaktadır. Bu yöntem genel olarak birçok site üzerinde çalışmaktadır. Fakat güvenlik için birçok site sahibi de bu giriş url yapısını değiştirmektedir.

Sayfa Kaynak Kodları

Her sitenin sayfalarının kaynak kodları bulunmaktadır. Bu kaynak kodları, site dosyalarının birleşimi ile ortaya çıkmaktadır. Sitenin wordpress olup olmadığını wordpress kaynak kodları aracılığı ile kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Bu yöntem genel olarak her sitede doğru sonuçlar verecektir.
Dilerseniz sayfa kaynak kodu ile sitenin wordpress olup olmadığını hızlı bir şekilde görelim.

  • Siteye giriyoruz.
  • Siteye sağ tuş yapıyoruz.
  • Açılan seçeneklerden sayfa kaynağını görüntüle yazısına tıklıyoruz.
  • Açılan ekran üzerinden Ctrl + F tuş kombinasyonuna tıklayalım.
  • Daha sonrasında ise wordpress veya wp-config kelimelerini aratıyoruz.

Eğer arama sonuçlarında kodlar içerisinde burada yazan kelimeler geçiyorsa, site wordpress üzerinden kurulu olan bir sitedir. Bu sayede de kolaylıkla sitenin yapısını öğrenmiş olmaktayız. Burada paylaştığım yöntemler ile birlikte bir sitenin wordpress olduğunu nasıl anlarız sorusunun cevabını kolaylıkla öğrenebilmekteyiz.

Web Siteniz İçin Neden WordPress Kullanmamalısınız

Web sitesi açmak istiyorsanız, kullanmanız gereken en mantıklı panellerden bir tanesi wordpress olacaktır. WordPress, kullanılan en popüler ve favori panellerden bir tanesidir. Tabii ki diğer panellere göre birçok avantajının olduğunu söyleyebilirim.

WordPress, kullanıcıları için genel olarak birçok imkanı sunmaktadır. Eklentiler, temalar, araçlar gibi birçok seçenekte onlarca farklı ayar bulunmaktadır. Bu da wordpress panelini çok daha iyi bir şekilde üst sıralara taşımaktadır. Bilindiği üzere kullanıcılar sitelerini özelleştirmek ve eklentiler ile süslemek ister. WordPress bu konuda diğer panellere göre çok daha iyi bir şekilde çalışmaktadır.

WordPress Avantajları

Geçenlerde okuduğum bir yazıyı kendi sahip olduğum bilgilerde birleştirmek istiyorum. WordPress avantajları, birçok kişinin aklına takılan noktalardan birisidir. Bildiğiniz üzere site yönetmek için birçok kişi farklı panel ve yazılımları kullanabilir. WordPress avantajları listemiz ile birlikte bu tür soruları kolaylıkla kafanızdan atabileceksinizdir.

  • Açık kaynak kodlu ve ücretsizdir.
  • Sürekli olarak yenilikler ve hata çözümlemeleri ile güncelleme almaktadır.
  • Sade yapısı ve hızlı paneli ile ön plana çıkmaktadır.
  • Google arama motoru tarafından sevilen bir paneldir. Özellikle seo konusunda barındırmış olduğu eklentiler ile sitenin otoritesini çok daha hızlı bir şekilde çıkarabilmektedir.
  • Kurulumu basit bir yapıdır.
  • Yönetici paneli çok fazla sayıda işlevsel özelliğe sahiptir.
  • Çok sayıda tema ve eklenti seçeneği mevcuttur.
  • Yazılım bilgisine sahip olmadan kullanım kolaylığı.
  • Tamamen ücretsiz bir sistemdir.
  • Hem mobil hem de masaüstü cihazlar ile uyumludur.
  • Geliştirilmeye açık bir sisteme sahiptir.

Burada paylaşmış olduğum maddeler wordpress avantajları arasında yer alan özelliklerdir. Burada gözden kaçırdığım bazı özelliklerde olabilir. Görmüş olduğunuz üzere wordpress panelinin birçok avantajlı yönleri bulunmaktadır. Sizlerde bu maddeleri göze alarak wordpress panelini kullanabilirsiniz.


Deprecated: wp_make_content_images_responsive işlevi, 5.5.0 sürümünden başlayarak kullanımdan kaldırıldı. Bunun yerine wp_filter_content_tags() kullanın. in /home/codlio/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Codlio Hakkında
Codlio
Codlio

2014 yılından beri yüzlerce dijital projeye katkı sağlamış olan Codlio ekibi olarak, yaptığımız birçok çalışmada hep insan odaklı hareket ederiz. Kalbimizle hisseder, düşünür ve ellerimizle hayata geçiririz.

İletişime Geç!
Editörün Seçimi
Kategoriler
İlginizi Çekebilir
YouTube Özel URL Oluşturma İşlemi Nasıl Yapılır? Kılavuz
Blog 10 Eylül 2023

YouTube kanalınıza özel URL nasıl oluşturulur? Daha profesyonel ve hatırlanabilir bir görünüm için adım adım rehber. ...

Kapsamlı Sosyal Medya Taraması Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber
Blog 10 Eylül 2023

Sosyal medya taraması nasıl yapılır? Marka görünürlüğünüzü artırmak ve rakip analizi için etkili adımlar. Detaylı rehbe...

A/B Testi Nedir & A/B Testing Nasıl Yapılır? Kapsamlı Rehber
Blog 10 Eylül 2023

A/B testi nedir ve nasıl yapılır? İki farklı versiyon arasında karşılaştırmalı testlerle daha etkili sonuçlar elde edin...

Facebook Dinamik Ürün Reklamlarında Bilmeniz Gerekenler: Etkili Rehber
Blog 9 Eylül 2023

Facebook dinamik ürün reklamlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler. Ürün kampanyalarınızı optimize etmek için etkili ipuçla...

aok
KAPAT X
Ekibimizin bir parçası olmak ister misin? Müşteri Girişi