Link değişimi, script değiştirmek, cms sistemi değişikliği, silinen içerikler ve sayfaların sebep olduğu daha önce Google tarafından indexlenmiş ama kullanıcıya ulaştığı zaman 404 hatası verebilecek sayfaları kaldırmak istemişizdir.
Bu tür değişiklikler sonucu Google tarafından cezalandırılmamak için 404 sayfalarını en aza indirgemeliyiz. Öte yandan web sayfamıza gelecek ziyaretçinin 404 sayfası görmesini istemeyiz.
Google Webmaster platformundan istediğimiz url adreslerini tek tek uğraşarak silebilirsiniz. Webmaster sayfasıan giriş yapıp mülkümüzü seçtikten sonra Sol menüden Google Dizini sayfasına gidiyoruz. Daha sonra Geçici Olarak Gizle butonuna tılayarak url adresimizi yazıyoruz. Devam butonu ile işlemi tamamlıyoruz.
Google Search Console sayfasından tek tek kaldırmak ile uğraşarak çok fazla zaman kaybedeceğiniz için bu işlemi biraz daha kolaylaştırmak adına bir Google Chrome eklentisi yazmışlar.
Tek tek yapılacak işlemlerin yanı sıra .htaccess ve eklentiler ile 301 redirect yönlendirmesi yapmak çokta birşey ifade etmiyoru. Google dizinindeki içeriğin silnmesi ve silinip yenilerinin eklenmesini beklemek size sadece ziyaretçi kaybı yaşatmaktadır.
Webmaster Tools – Bulk URL Removal eklentisini linkten indiriyoruz.
İndirdiğiniz zip dosyasını klasöre çıkarttıktan sonra Google Chrome’u açıp sağ taraftaki üst üste 3 nokta halinde olan araçlar menüsünü açıyoruz. Diğer araçlara tıklayıp Uzantılar sayfasını açıyoruz.
Sağ üst taraftı yer alan Geliştiri Modu butonuna basıyoruz ve daha sonra aynı sayfadan Paketi Açılmış Uzantı Yükle butonuna tıklıyoruz ve zipten çıkarttığınız klasörü seçip yüklüyoruz.
Şimdi tekrar Google Search Console sayfasına giderek Mülkümüzü seçip sol menüden Tarama sekmesini seçip Tarama hataları sayfasına gidiyoruz. Aşağıdaki gibi hepsini seçmek için Öncelik yazısının yanındaki butona tik koyuyoruz ve İndir diyoruz. Daha sonra açılan ekrandan CSV formatını seçip indiriyoruz.
Yine Search Console sayfasındayken Google Dizini > Url’leri Kaldır sekmesine gidiyoruz. Geçici olarak gizle butonunun yanında eklentiyi kurduğunuz takdirde aşağıdaki gibi bir buton açılacaktır.
Dosya Seç butonuna tıklayarak indirdiğimiz .csv uzantılı dosyayı seçelim ve gönderelim. Daha sonra sayfa kendi kendini yenileyerek csv dosyasının içinde yer alan tüm sayfaları google’dan kaldırma talebinde bulunacaktır. İşlem bitene kadar sayfayı kapatmayınız.
Sizde tek tık ile 404 hatası veren ulaşılamayan tüm sayfalarınızı Google dizininden kaldırılma talebinde bulundunuz.
2014 yılından beri yüzlerce dijital projeye katkı sağlamış olan Codlio ekibi olarak, yaptığımız birçok çalışmada hep insan odaklı hareket ederiz. Kalbimizle hisseder, düşünür ve ellerimizle hayata geçiririz.
İletişime Geç!YouTube kanalınıza özel URL nasıl oluşturulur? Daha profesyonel ve hatırlanabilir bir görünüm için adım adım rehber. ...
Sosyal medya taraması nasıl yapılır? Marka görünürlüğünüzü artırmak ve rakip analizi için etkili adımlar. Detaylı rehbe...
A/B testi nedir ve nasıl yapılır? İki farklı versiyon arasında karşılaştırmalı testlerle daha etkili sonuçlar elde edin...
Facebook dinamik ürün reklamlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler. Ürün kampanyalarınızı optimize etmek için etkili ipuçla...