Ekibimizin bir parçası olmak ister misin? Müşteri Girişi

Html Form Elemanları

30 Nisan 2023
PAYLAŞ
Html Form Elemanları

HTML form elemanları, web geliştiricilerin kullanabileceği önemli araçlardır. Bu elemanlar sayesinde kullanıcılar web sayfalarında form doldurarak iletişim bilgileri, siparişler, arama kriterleri ve diğer verileri gönderir. HTML form elemanlarını öğrenip kullanarak web sayfalarını daha interaktif hale getirebilir, sitelerinizin performansını artırabilirsiniz. Bu yazımızda HTML form elemanları hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

H2: “HTML Form Elemanları: Başlangıç Rehberi”

HTML, internet sitelerinin temel taşıdır ve birden fazla özellik sunar. Bu özelliklerden biri form elemanlarıdır. Bu elemanlar, web tasarımcılarının kullanıcıların veri girişi yapmasına olanak tanıyan siteler oluşturmasına yardımcı olan araçlardır. Bu makalede, HTML form elemanlarını başlangıç ​​seviyesinde ana hatlarıyla öğrenmenize yardımcı olacak şekilde ele alacağız.

H3: “Temel Form Elemanları”

Form elemanları kod yazarları tarafından oluşturulan web sayfalarına veri girişi yapmak için kullanılır. Bu elemanlar, kullanıcılardan alınan verileri sunuculara iletmek için kullanılır. Temel HTML form elemanları, bir HTML formunun oluşturulabilmesi için gereklidir. Bunlar arasında şunlar bulunur:

H4: “Form Etiketi”

Form etiketi, web sitesindeki bir form elemanını belirlemek için kullanılan bileşendir. Genellikle, form elemanları etiket içinde yer alır ve bölümlendirme işlemini kolaylaştırır. Form etiketi genellikle aşağıdaki gibi yazılır:

<form>
Form elemanları gelecek
</form>

H4: “Text Input”

Text input, kullanıcılardan metin verisi almak için kullanılan form elemanıdır. Bu elemanlara, kullanıcıların bir metin girdisi sağlaması istenebilir. Örneğin:

<label>Adınız: </label>
<input type=”text” name=”ad” placeholder=”Adınız”>

H4: “Radio Buttons”

Radio buttons, kullanıcılara seçimlerin bir seçenek grubunda nasıl yapılabileceğini sormalarına olanak tanıyan bir form elemanıdır. Birçok seçenek içeren grup için kullanışlıdır. Bu öğeler aşağıdaki gibi belirlenebilir:

<label>Hangi renkleri seversin?</label>
<input type=”radio” name=”renk” value=”kırmızı”>Kırmızı
<input type=”radio” name=”renk” value=”yeşil”>Yeşil

H3: “Gelişmiş Form Elemanları”

HTML, gelişmiş form elemanları sunar. Bu elemanların tümü, kullanıcı verilerini bir web sayfasından daha verimli bir şekilde toplamak için kullanılır. Bazı örnekler şunlardır:

H4: “Dropdown Menüsü”

Dropdown menüsü, kullanıcılara seçim yapma şansı veren bir HTML form elemanıdır. Birçok sayıda öğeyi olabildiğince az yer kaplayarak görüntüler. Bu eleman aşağıdaki gibi belirlenebilir:

<select name=”il”>
<option value=”ankara”>Ankara</option>
<option value=”istanbul”>İstanbul</option>
<option value=”izmir”>İzmir</option>
<option value=”bursa”>Bursa</option>
</select>

H4: “Submit Düğmesi”

Submit düğmesi, kullanıcının formu göndermesine olanak tanıyan bir HTML form elemanıdır. Kullanıcı formdaki verileri doldurduktan sonra bu düğme tıklanır. Bu öğe aşağıdaki gibi belirlenebilir:

<input type=”submit” value=”Gönder”>

H3: “Sonuç”

Bu makalede, HTML form elemanlarının temelini ve gelişmiş özelliklerini öğrendiniz. Bu elemanları kullanarak, kullanıcıların veri girişi yapabilmesine olanak tanıyan siteler oluşturabilirsiniz. Bu öğeler, sitenizin kullanılabilirliğini artırır ve veri toplama işlemini kolaylaştırır. HTML form elemanlarını kullanarak, kullanıcıların sitenizdeki içeriği etkileşimli hale getirebilirsiniz.


Deprecated: wp_make_content_images_responsive işlevi, 5.5.0 sürümünden başlayarak kullanımdan kaldırıldı. Bunun yerine wp_filter_content_tags() kullanın. in /home/codlio/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Codlio Hakkında
Codlio
Codlio

2014 yılından beri yüzlerce dijital projeye katkı sağlamış olan Codlio ekibi olarak, yaptığımız birçok çalışmada hep insan odaklı hareket ederiz. Kalbimizle hisseder, düşünür ve ellerimizle hayata geçiririz.

İletişime Geç!
Editörün Seçimi
Kategoriler
İlginizi Çekebilir
YouTube Özel URL Oluşturma İşlemi Nasıl Yapılır? Kılavuz
Blog 10 Eylül 2023

YouTube kanalınıza özel URL nasıl oluşturulur? Daha profesyonel ve hatırlanabilir bir görünüm için adım adım rehber. ...

Kapsamlı Sosyal Medya Taraması Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber
Blog 10 Eylül 2023

Sosyal medya taraması nasıl yapılır? Marka görünürlüğünüzü artırmak ve rakip analizi için etkili adımlar. Detaylı rehbe...

A/B Testi Nedir & A/B Testing Nasıl Yapılır? Kapsamlı Rehber
Blog 10 Eylül 2023

A/B testi nedir ve nasıl yapılır? İki farklı versiyon arasında karşılaştırmalı testlerle daha etkili sonuçlar elde edin...

Facebook Dinamik Ürün Reklamlarında Bilmeniz Gerekenler: Etkili Rehber
Blog 9 Eylül 2023

Facebook dinamik ürün reklamlarıyla ilgili bilmeniz gerekenler. Ürün kampanyalarınızı optimize etmek için etkili ipuçla...

aok
KAPAT X
Ekibimizin bir parçası olmak ister misin? Müşteri Girişi